ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρωινό της Χριστίνας για ενέργεια :
Σ ένα μπολ βάζουμε :
2 κ.σ. νιφάδες Βρώμης κατά προτίμηση βιολογικές 90 θερμίδες
1 κ.σ. μαύρες σταφίδες 70 ,,
1 κ.σ. Λιναρόσπορο κατά προτίμηση ξανθ 60 ,,
1 κ.σ. σπόρους CHIA 60 ,,
1 κ.γ. σουσάμι ολικής άλεσης 20 ,,
Από το βράδυ τα μουσκεύουμε σε νερό ( το CHIA διογκώνετε 8 φορές)
και το πρωί πρoσθέτουμε 1- 2 κ.σ. γιαούρτι κατά προτίμηση πρόβειο ή κατσικίσιο. 100 gr.= 101 θερμίδες
Αν θέλουμε τα μουσκεύομαι από το βράδυ σε γάλα, επίσης μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
έτοιμες λοιπόν για τον Χώρο Άσκησης !
Συνταγή για σοκολατάκια από τη Δήμητρα
Υλικά για 30 μπισκότα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σκεπάζουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
2. Σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα δυο είδη αλευριού, το μπεικιν, την κανέλα και το αλάτι.
3. Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε με ξύλινο κουτάλι1 ολόκληρο αυγό,1 κρόκο, το ελαιόλαδο και ½ φλιτζ. ζάχαρη. Προσθέτουμε, ενώ ακόμα ανακατεύουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα βερίκοκα, τα cranbarries και τα φυστίκια.
4.Αλευρώνουμε την επιφάνεια π.χ.τον παγκο της κουζίνας και φτιάχνουμε τα μπισκότα πλάθοντάς τα σε 2 φραντζολάκια μήκους περίπου 25 εκ.Τα βάζουμε στο ταψί και τα πιέζουμε ώστε να ύψος 2,5 εκ.και5 εκ. πλάτος. Πέράστε τα με πινέλο με το ασπράδι που κρατήσατε και πασπαλίστε τα με ζάχαρη.
5.Ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε σε πλάκα κοπής.
6.Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς. Όταν κρυώσουν τα φραντζολάκια, τα κόβουμε σε φέτες 1-1,5 εκ., με μαχαίρι. Βάζουμε τις φέτες στο ταψί και τα ψήνουμε για άλλα10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.