Κουλουράκια πορτοκαλιού της Κατερίνας

koulourakia portokaliou

ΥΛΙΚΑ

  • 175 ml ΖΑΧΑΡΗ
  • 100 ml ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
  • 100ml ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΟ(ΣΟΥΡΩΤΗ ΜΠΛΕ)
  • 150 ml ΛΑΔΙ
  • 2 κ.σ. ΚΟΝΙΑΚ
  • ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε τα υλικά όλα μαζί, 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτω 1 κουταλάκι σόδα, λίγο αλεύρι και ανακατεύω με το μίξερ.
  3. Προσθέτω 2 κ.γλ. κανέλα και 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο.
  4. Συνεχίζω το ζύμωμα προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι (σχεδόν 1 σακουλάκι Αγ.Γεωργίου,μπλε).
  5. Ψήνω στους 170-180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Πρόταση για ένα .. καλό πρωινό

Το πρωινό της Χριστίνας για ενέργεια :

Σ ένα μπολ βάζουμε :

2 κ.σ.  νιφάδες Βρώμης κατά προτίμηση βιολογικές     90 θερμίδες

1 κ.σ. μαύρες  σταφίδες                                         70   ,,

1 κ.σ. Λιναρόσπορο κατά προτίμηση ξανθ                60   ,,

1 κ.σ.  σπόρους  CHIA                                           60  ,,

1 κ.γ. σουσάμι ολικής άλεσης                                  20  ,,              

Από το βράδυ τα μουσκεύουμε  σε νερό ( το CHIA  διογκώνετε 8 φορές)

και το πρωί πρoσθέτουμε 1- 2 κ.σ. γιαούρτι  κατά προτίμηση  πρόβειο ή κατσικίσιο.  100 gr.=  101 θερμίδες

Αν θέλουμε τα μουσκεύομαι από το βράδυ σε γάλα, επίσης μπορούμε να προσθέσουμε  φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

έτοιμες λοιπόν για τον Χώρο Άσκησης !

Υπέροχα Σοκολατάκια με άρωμα Μανταρινιού

3411-sokolatakia-mantarini-by-naysika

Συνταγή για σοκολατάκια από τη Δήμητρα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 μεγάλα μανταρίνια
  • 1/2 ποτήρι νερού χυμό μανταρίνι φρέσκο (150ml)
  • 3/4 φλυτζάνιού zάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
  • 150 gr καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • Κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη

Πώς το κάνουμε:

  1. Αλέθουμε την μανταρινόφλουδα στο μπλέντερ και την βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και τον χυμό σε χαμηλή φωτιά. Τα ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλάει το μίγμα από την κατσαρόλα για 7-8 λεπτά και να μην φαίνεται υγρό στον πάτο της κατσαρόλας.
  2. Σε μια λεκάνη έχουμε βάλει τα καρύδια, την φρυγανιά και το κακάο ανακατεμένα.
  3. Όταν κρυώσει το μίγμα με την μανταρινόφλουδα αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά.
  4. Τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια, βρέχοντας κάθε φορά τα χέρια μας σε κονιάκ ή λικέρ πορτοκαλιού για να μην κολλάει η ζύμη.
  5. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Βουτάμε το μισό μπαστούνι σε κουβερτούρα και αφήνουμε πάλι σε λαδόκολλα να στεγνώσει η σοκολάτα.

Βουτήματα με πουλιες

Υλικά για 30 μπισκότα

  • 2 φλιτζ. Αλεύρι ολικής άλεσης
  • ½ φλιτζ.αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ.τριμμένη κανέλλα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά, στο ένα χωρισμένο το ασπράδι
  • ¼ φλιτζ.ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. Και 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ.ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζ.αποξηραμένα βερίκοκα
  • ½ φλιτζ αποξηραμένα cranberries
  • ½ φλιτζ. Φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σκεπάζουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.

2. Σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα δυο είδη αλευριού, το μπεικιν, την κανέλα και το αλάτι.
3. Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε με ξύλινο κουτάλι1 ολόκληρο αυγό,1 κρόκο, το ελαιόλαδο και ½ φλιτζ. ζάχαρη. Προσθέτουμε, ενώ ακόμα ανακατεύουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα βερίκοκα, τα cranbarries και τα φυστίκια.

4.Αλευρώνουμε την επιφάνεια π.χ.τον παγκο της κουζίνας και φτιάχνουμε τα μπισκότα πλάθοντάς τα σε 2 φραντζολάκια μήκους περίπου 25 εκ.Τα βάζουμε στο ταψί και τα πιέζουμε ώστε να ύψος 2,5 εκ.και5 εκ. πλάτος. Πέράστε τα με πινέλο με το ασπράδι που κρατήσατε και πασπαλίστε τα με ζάχαρη.

5.Ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε σε πλάκα κοπής.

6.Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς. Όταν κρυώσουν τα φραντζολάκια, τα κόβουμε σε φέτες 1-1,5 εκ., με μαχαίρι. Βάζουμε τις φέτες στο ταψί και τα ψήνουμε για άλλα10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Μπισκότα με βρώμη