Πρόγραμμα Νοεμβρίου 2021

 252208044 4443775299046796 1261472273462071171 n

 

  • AEROBIC
  • PILATES
  • STRETCHING
  • ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
  • PERSONAL TRAINNING
  • POWER

AEROBIC
Ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη βελτίωση της αερόβιας ικανότητας και τη μυϊκή ενδυνάμωση. Είναι χωρισμένο σε τρία μέρη :

Αerobic
(μια μικρή χορογραφία 20-25 λεπτών)

Μυική ενδυνάμωση
(βαράκια, μπάλες pilates, λάστιχα, μπάλες μικρές, μπάρες)

Διατάσεις
(χαλάρωση)

PILATES

Η μέθοδος pilates, επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στον έλεγχο της αναπνοής, στη μυϊκή ενδυνάμωση των κοιλιακών και στη σταθερότητα της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και του ώμου. Επικεντρώνεται επίσης στην ευλυγισία των μυών μέσα στο φυσιολογικό εύρος της άρθρωσης.

Είναι μια άσκηση σε ισορροπία. Συγκεκριμένες κινήσεις του σώματος, ζευγαρώνονται με συγκεκριμένες αναπνευστικές κινήσεις. Με τη μέθοδο Pilates, ασυμμετρίες και χρόνιες αδυναμίες διορθώνονται, με αποτέλεσμα την αποφυγή τραυματισμών.

Χαλαρώνει και ηρεμεί το σώμα και το πνεύμα , καθώς και τα δυο συνεργάζονται αρμονικά, προκειμένου να έχουμε μια αποτελεσματική κίνηση.

Το πιο σημαντικό είναι ότι διδάσκει πράγματα για το σώμα τα οποία εφαρμόζονται στη καθημερινότητά μας, κατακτώντας με αυτό τον τρόπο, άξια τον τίτλο: λειτουργική γυμναστική.

Η μέθοδος στα ομαδικά μαθήματα διδάσκεται στο mat (στρώμα γυμναστικής), με την επιβάρυνση του σώματός μας και με τη βοήθεια των props [μπάλα μεγάλη, μπάλα μικρή, ring, stick, βαράκια, bands(λάστιχα)].

 

STRETCHING
Το stretching καλλιεργεί την ευλυγισία και την ικανότητα του ατόμου να κινεί τους μυς και τις αρθρώσεις σε όλη την έκταση της κίνησής τους.
Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί στοιχεία power yoga, στοχεύοντας παράλληλα στη χαλάρωση, και στην αντίληψη του σώματος

 

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
Μια φορά την εβδομάδα περπατάμε τη διαδρομή Αρβανιτιάς-Καραθώνας (5,2 km)

 

PERSONAL TRAINNING
Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου περιλαμβάνει διάδρομο και ποδήλατο γυμναστικής και πάγκο κοιλιακών και ραχιαίων, δίνεται η δυνατότητα εξατομικευμένης άσκησης κάτω από την επίβλεψη και τις οδηγίες καθηγήτριας φυσικής αγωγής.